SIMFONIA Nº 1 TITÀ DE GUSTAV MALHER

SIMFONIA Nº 1 TITÀ DE GUSTAV MALHER

El proper concert del Festival de clàssica serà el dia 24 de setembre al Teatre Principal d’Inca.

Presentem la Primera simfonia Tità de G. Mahler en la versió d’I. Farrington.

Aquesta vegada dirigirà l’orquestra la directora albanesa DANIOLA KURAJA

Més informació a www.academia1830.com

Dissabte 24 de setembre 20.00 h

Teatre Principal d’Inca

Entrada general: 15 €

Descomptes per a menors de 30 anys i jubilats

Venda d’entrades:

www.teatreprincipalinca.com

Deniola Kuraja va néixer a la ciutat de Durres. Als 6 anys va prendre les seves primeres classes de piano a l’escola de música “Jan Kukuzeli” de Durres amb la professora Irma Picari. Va tenir la seva primera aparició pública a una edat primerenca, continuant més tard en una sèrie de concerts recitals i moltes altres activitats artístiques organitzades per institucions culturals.

Fins l’any 1999 Deniola va estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Tirana a la classe de la Prof. Anita Tartari, on també es va graduar. Deniola ha cobert un ampli ventall d’activitats musicals, com a solista ha actuat amb l’Òpera Nacional d’Albània, la Radio Television Orchestra d’Albània i l’Acadèmia de Belles Arts de Tirana sota la direcció de directors com; Rifat Teqja, Zhani Ciko i Alqi Lepuri.

Ha estat guanyadora de diversos premis nacionals, inclòs el primer premi en el concurs de piano “Jove pianista”, dues vegades guanyadora del tercer premi del concurs nacional “Tonin Harapi” i “Cesk Zadeja”, també guardonat amb un diploma al concurs ” Nikola Zoraqi “. Va rebre importants impulsos musicals i desenvolupament entre 1993-2001 de Till Engel (Essen), Gerard Fremy (París), Anna Maria Stainczyk (Warschau), Michele Campanella (Siena) i Manon-Liu Winter (Wien). És una de les becaries de l'”Institut Cultural Italià”, que li va permetre participar en un màster de dos mesos al Conservatorio di Musica N. Piccini de Bari.

Els nivells d’experiència professional entre els anys 1999-2007 es van afavorir a través de compromisos artístics en diverses institucions culturals albaneses i més enllà: cal esmentar especialment el treball com a acompanyant de piano a la classe de flauta, violí i clarinet a l’Acadèmia de les Arts de Tirana, des de l’any 2001 treballa com a acompanyant/repetidora de piano a l’Òpera Nacional d’Albània, on començaria a rebre els primers impulsos per a la direcció. A finals de 2007 segueix un altre compromís amb un projecte de l’òpera alemanya “Der Zwerg” d’Alexander Zemlinsky desenvolupat al Teatre Macedònia d’Òpera i Ballet de Skopje.

L’any 2008 mentre treballava com a piano acompanyant/repetidor a la Universitat de Música, Teatre i Mitjans de Comunicació de Hannover, Deniola va voler aprofundir en les seves experiències en direcció, va començar a estudiar direcció a la classe del Prof. Eiji Oue i el 2010 a la classe del Prof. Martin Brauß. Va completar els seus estudis dirigint el musical “Street Scene” de Kurt Weill amb la Universitat de Música, Teatre i Mitjans de Comunicació de Hannover.

També durant els seus estudis a la Universitat de Música, Teatre i Mitjans de Comunicació de Hannover va dirigir un concert simfònic amb l’Orquestra Tàrtar d’Hildesheim i va ser directora ajudant de “Tales of Hoffmann” d’Offenbach a l’Òpera Nacional d’Albània. El 2010 va ser director convidat a la Radio Television Orchestra of Albania amb “Jolly Widow” de Lehar, així com director convidat a la Gala d’Any Nou amb l’Òpera Nacional d’Albània. De 2013 a 2014 Deniola va ser mestre de capella amb direcció a l’Òpera Estatal de Hannover i de 2014 a 2021 mestre de capella amb direcció al Teatre de l’Òpera Estatal de Kassel. Des de gener de 2022 és director artístic de l’Òpera Nacional d’Albània.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.